Известие

Collapse
No announcement yet.

1.9 JTDm 150 HP - стържене

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• 1.9 JTDm 150 HP - стържене

Здравейте, колеги !
    Наскоро се сдобих с тази хубостница, обаче рано-рано започна да си показва рогата - появи ми се някакво стържене метал в метал, сякаш стърже ламарина, някъде в ниската част, което ме притеснява. Казаха ми, че е маховик, обаче тъй като съм имал вече кола с проблемен такъв, симптомите не съвпадат - съединителят при натискане и отпускане не променя звука и стърженето си остава на същото ниво, отделя перфектно, при палене и потегляне не притриса, при гасене без натиснат съединител също не се чува този стандартният звук на почукване. Странното е, че при палене този звук в началото на студен двигател го няма и като се покара малко, тогава почва да го прави. Смениха ми наскоро маслото, след което се появи, след това веднага решиха, че е от някоя ролка и смениха ремъци, ролки, водна помпа и шайба на алтернатора. Катализатора също го провериха и няма проблем. Бихте ли дали идеи от какво би могло да се появи ?
    Alfa Romeo 159 SW 1.9JTDm 150HP 2007 - Il treno veloce.

Е, така ли смяташ да я караш???

Иди във форумен сервиз, пък каквото покаже.

Кое масло са сменявали - на скоростна кутия или на двигател?
    Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня

Comment

На двигателя го сменяха. Засега карам, нямам избор, моля се да не стане нещо просто, защото съм силно зависим от колата.

Comment

https://youtu.be/-UpLrJ2M6Co - пращам линк към видео, на което записах шума. Давайте идеи, колеги

Comment

Демпферна шайба?

Comment

намери един канал и застани под нея и виж от къде идва тоя звук .. майсторите мое ти кажат че е от 100 места и трябва и мотор да смениш .. най добре си е като ти сам си провериш .. но за мен това ми прилича на тъпа ламарина до почуква .. може и лошо да го пресъздава видеото ...
            Alfa Romeo 156 2.4 20v "TI" - Ex ..
            Alfa Romeo 147 2.0 TS Selespeed - Ex ..
            Fiat Bravo 1.9 JTD 105hp - Ex..

Comment

Изцяло както е на видеото, така го прави и на живо. Ще търся канал значи да я слушам сам, че колкото майстори - толкова мнения. Какви симптоми дава демпферната шайба, като има проблем?

Comment

Първоначално публикувано от mollovmd Покажи съобщение
                Изцяло както е на видеото, така го прави и на живо. Ще търся канал значи да я слушам сам, че колкото майстори - толкова мнения. Какви симптоми дава демпферната шайба, като има проблем?

https://www.vbox7.com/play:e0959bc636 Ето я на Пижо .. виж я дали има луфтове,дали се клати
                Alfa Romeo 156 2.4 20v "TI" - Ex ..
                Alfa Romeo 147 2.0 TS Selespeed - Ex ..
                Fiat Bravo 1.9 JTD 105hp - Ex..

Comment

Първоначално публикувано от mollovmd Покажи съобщение
                  кличе от моята , когато демпферната шайба се прецака - https://www.youtube.com/watch?v=BNdkSkBPsE4

Comment

Свали пистовия ремък и пали, ако трябва свали и демферната шайба. Внимавай ако я вадиш, има шпонка отдолу и трябва да си застане пак по същия начин.
                    Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
                    Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
                    Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Ще я откарам утре някъде с канал или подемник да я заслушам и ще върна feedback какво се е случило. Благодаря много за идеите, колеги

Comment

Колеги, днес бях в един фирмен сервиз - казаха, че е ламарина на съединителя или ламелите на притискателния или феродовия диск го създават този звук, но споменаха да я карам, докато не започне да показва проблеми, че да се наложи отваряне. Тези поне бяха първите от 5 сервиза, които не ползваха силните думи "от демпфера ти е" Вие как мислите, дали е нещо сериозно или мога да я карам на този етап?

Comment

Ако е съединител ще покараш... 100-200км

Comment

Аз само в четвъртък и петък й добавих около 450км,тъй че явно не е съединител Въпросът е, че е много дразнещо и не й отива на такава кола да трака като стар автомобил на над 20 години.

Comment

Демпферната шайба е лек "ремонт" и не е скъп.

Проблем е ако е демпферен маховик, той е скъп.Под 1000 лева, но с труда ...

Според мен не я карай така.Независимо кое от двете е или дори да е нещо друго, не знаеш какво може да се случи - може да ти направи доста по-големи мизерии ...
                              Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня

Comment

Working...
                              X